7.25.2012

Roşii umplute cu cuş-cuş

Bolnav şi pe moarte aproape două luni, calculatorul meu Amedeo (îl cheamă aşa fiindcă are un microprocesor AMD-K6) a trecut pe la doctori cu şurubelniţă, cleşte cu cioc şi multiţet care i-au scorbelită măţăraiele şi l-au doftoricit dând din cap.
Toţi mi-au spus că Amedeo e prea bătrân ( are 11 ani) şi că cel mai bine ar fi să îl ucid fiindcă slabe şanse să se mai facă bine. Nu se mai găsesc componente de schimb pentru el şi de ce nu îmi cumpăr eu un Laptop cu mulţi Giga, să îmi facă slujbă de rob.
Cum să le spun că Amedeo aproape e fratele meu şi că a scris câteva mii de pagini în toată istoria lui şi s-a plimbat cu mine prin jumătate din ţară şi a luat premii literare şi nu numai... şi că ucigându-l pe Amedeo, aş ucide şi încă o parte vie din mine...
Am tăcut doar, l-am luat pe Ame, şi l-am cărat înapoi acasă într-o geantă de vinilin la fel de veche şi plină de nostalgii.
Şi iată că acum cinci zile a venit un ţâşti-bâşti de copil de liceu cu fumuri de dandy şi coşuri pe obraz. Şi l-a luat pe Amedeo acasă cu tot cu geanta de vinil şi ieri mi l-a adus ţifraş şi lustruit, zumzăind din hard diskuri şi cu clipici nou de leduri pe carcasă. Puştulache mi-a reparat calculatorul şi nu mi-a luat nici un ban, mi-a cerut doar să vin la ziua lui în Septembrie şi să îi fac grătare în curte pentru toţi prietenii.
L-am ţucat şi i-am dat şi un şorţ de bucătărie cu autograf, iar acum sunt din nou călare pe tastatură, cu zvâc şi cu nerv.
De fapt, cât Amedeo a fost "out of service" s-a întâmplat şi un lucru bun:
AM REDESCOPERIT SCRISUL DE MÂNĂ CU STILOUL PE HÂRTIE, voluptatea alfabetului caligrafiat şi oboseala plăcută a încheieturii.
Am scris deja o jumătate de carte intitulată REŢETE AIURISTICE ŞI TRUCURI BUCĂTĂRICEŞTI pe care acum am început să o transcriu pentru evenimentul de lansare din Noiembrie, când voi ieşi pe piaţă cu cinci cărţi în format electronic, dintr-o dată.
Între timp, s-au întâmplat multe evenimente, am fost la Arad şi împreună cu PROFI am făcut un sandwich de 106 metri, m-am jucat de-a grătarul cu miraculosul BARBECOOCK pe care îl recomand tuturor, am alergat prin jumătate din ţară pe la chefuri câmpeneşti şi am primit musafiri din America, Franţa şi Sicilia.
Dar o să le iau pe rând şi am să scriu despre toate.
Postarea asta de probă am să o închei cu o reţetă rapidă de vară pe care o iubesc şi o prepar din trei în trei zile.
ROŞII UMPLUTE CU CUŞ-CUŞ

Să iei o pungă de cuş-cuş, răstoarn-o într-un castron, toarnă deasupra un litru de apă clocotită, pune-i un capac şi lasă să se umfle grăunţa de pastă.
Şi când s-a umflat, spală cuş cuşul în sită cu mai multe ape, ca să rămână grăunţa lui curată şi fermă.
Şi aşa ume, cuş-cuşul să îl pui într-o tigaie unde sfârâie o jumătate de pachet de unt amestecat cu două linguri de ulei de porumb şi o mână de costiţă afumată.
Amestecă încontinuu cam două minute ca să se omogenizeze cuş- cuşul şi să absoarbă tot untul.
Acoperă din nou tigaia cu capac şi lasă totul la odihnit.
Şi poţi să iei zece roşii mari cât pumnul, să le tai capac şi să le scobeşti de miez, lăsându-le apoi să se scurgă cu gura în jos.
Iar miezul şi capacele dă-le prin maşina de stors bulionul mai adăugând câteva roşii şi fierbe scurt un bulion dres cu sare, piper, o lingură de zahăr, un strop de oţet de mere, cimbru, dafin şi două frunze de busuioc.
Acest bulion vne turnat peste roşiile pe care le umpli cu cuş-cuşul care s-a răcit, şi le-ai aşezat ntr-o tavă înaltă în aşa fel încât ele să zacă în sos cmplet.
Iar tava vine dată la cuptor la 180 de grade cam jumătate de ceas ca să se înmoaie carnea de părădaisă iar cuş-cuşul să se umfle.
Mâncarea asta e bună rece, presărată cu sfărâmături de caşcaval şi cu pâine neagră lângă.
Vară în cerul gurii şi în suflet.

Un comentariu:

catkitchen spunea...

Ce tare m-am amuzat citind despre Amedeo :)))) , si ce tare-mi place cum folositi condeiul !!!!! Mult spor in continuare !!! Astept lansarea ca m-ati facut curioasa !!!;) .... dar sa revin la problema care m-a adus aici :) , nu v-am scos din lista mea de bloguri, ca se pare ca specialistul s-a miscat rapid si a rezolvat problema , asa zice el ;) , iar eu am rugamintea sa urmariti cum sta treaba in urmatoarele zile , si musai sa-mi dati de stire daca totul este ok !!! ;)
Zile racoroase va doresc si multa sanatate !!!