8.06.2012

Reţetă de economie la cumpărături

Vă aduceţi aminte dragii mei prieteni de necazurile pe care le am cu Amedeo, bătrânul şi credinciosul meu calculator Desktop (http://uicamihai.blogspot.ro/2012/07/rosii-umplute-cu-cus-cus.html) şi de îndemnurile prietenilor, unele dintre ele invidioase, de a cumpăra un calculator nou, pus la puct şi fără probleme.
Nu zic, m-am lăsat ispitit mai ales dacă e vorba de un Laptop gingaş pe care să îl car după mine, ca domnii, în tren, pe teren şi pe aiurea, chiar să îl am la îndemână în bucătăria de campanie, când mă duc să gătesc la campionate, târguri şi nedei.
Aşa că am pornit o căutare de tatonare pe internet şi am nimerit la Altex magazinul virtual care în criteriile de căutare ale internauţilor, ocupă primul loc.
Adică am ajuns din greşeală în RAI !!!
Pe site-ul ăsta http://www.altex.ro/ am găsit scula care mi se potriveşte cel mai bine şi pe care mă dau acum peste cap să mi-o cumpăr:
http://www.altex.ro/laptop-samsung-np300e5z-s06ro-intel-pentium-b950-2-1ghz-15-6-4gb-500gb-nvidia-geforce-gt-520mx-free-dos
Un Laptop de la Samsung drăguţ, uşor cu un design sobru, ca pentru un "domn în vârstă" cum sunt eu, şi cu performanţe notabile:
- 4 gigabiţi de sdram care permit o viteză de execuţie notabilă şi dorită de orice "laptopist"
- 500 de gigabiţi spaţiu pe Hard, să îmi intre un miliard de reţete, zece milioane d epoze şi toată biblioteca virtuală pe care am agonisit-o pe DVD-uri. O să scap astfel de geanta neagră în care le car şi de numeroasele stick-uri din sertare
- ecran anti-reflecţie care o să îmi permită să lucrez chiar şi la lumină puternică la filmnările în aer liber.
Peţul e unul ca pentru buzunarul meu, adică numai 1.799 de lei, dar ce mă încântă că mai primesc drept bonus un Vaucher de 510 lei cu care pot plăti o parte din contravaloarea unui televizor Samsung cumpărat tot de la Altex. Şi cum îmi fuge repede mintea, am găsit tot pe site-ul Altex această ofertă: http://www.altex.ro/monitor-led-samsung-t22a300ew-22-tuner-tv-full-hd-negru. Un monitor TV cu tuner TV incorporat, aşa că împuşc două raţe cu un singur cartuş: Am un televizor pe cinste cu LED-uri dar şi un monitor la care să conectez Laptopul atunci când am nevoie de spaţiu vizual întins pentru lucrări grafice. Şi pentru asta nu trebuie să mai adaug la Voucer decât 230 lei.
Desigur pe internet povestea părea foarte frumoasă, şi am făcut ce face Toma Necredinciosul, adică am pus mâna pe telefon şi am sunat la Serviciul Relaţii clienţi http://www.altex.ro/contacts şi i-am somat să îmi confirme dacă toate calculele mele sunt corecte. S-a dovedit că am greşit cu cîteva zeci de lei... în plus, adică ies mai ieftin decât am socotit eu la repezeală aşa că m-am hotărât să fac comanda online, bineînţeles după ce mă vorbesc cu Nemţoaica şi îmi iau angajamentul că timp de trei luni nu mai cumpăr nici bere nici vinuri la butelie şi o să mă bulţumesc doar cu apă minerală din parc de la izvorul Moş Bîzieş. În plus mi-au explicat că există serviciul de garantare a prețului 2 x diferenta (dacă găsești în altă parte un produs mai ieftin, primești dublul diferenței sub forma de voucher valoric). Lucru pe care nu l-am făcut fiindcă am colindat pe internet înainte de a-i apela şi m-am convins că oferta lor e cea mai bună.
Şi ţin să le mulţumesc prietenilor mei de la http://blogalinitiative.ro/ ( ei ştiu tot ce mişcă în lumea virtuală şi sunt cei mai informaţi zărghiţi care există ) cei care mi-au sugerat să îmi fac cumpărăturile la Altex.

Niciun comentariu: